Το pony skin αποτελεί αγαπημένη και διαχρονική μόδα. Οσο, όμως, και να φαίνεται όμορφο, πολλές είναι οι γυναίκες που, ενώ το έχουν δοκιμάσει, στο τέλος δεν φεύγουν με το παπούτσι, την τσάντα ή τη ζώνη που δοκίμασαν, καθώς σκέφτονται το κακόμοιρο το πόνι.
Οταν λέμε pony skin, όμως, εννοούμε όντως ότι πρόκειται για προϊόντα κατασκευασμένα από δέρμα πόνι; Η απάντηση είναι «όχι».
Tο στιλ pony skin δημιουργείται ναι μεν με δέρματα, αλλά από άλλα ζώα και όχι από πόνι. Ποτέ.
Ο σχεδιαστής Stuart Weitzman, ο οποίος χρησιμοποιεί πολύ συχνά το υλικό για να κατασκευάσει τα αξεσουάρ που σχεδιάζει, αποκαλύπτει: «Πρόκειται για δέρμα αγελάδας ή κατσίκας, ξυρισμένο έτσι ώστε να μοιάζει με το τρίχωμα αλόγου». Στη συνέχεια τα δέρματα αυτά περνούν από διαδικασία λεύκανσης και κατόπιν βάφονται σε εντυπωσιακά δέρματα.
Η λέξη pony χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εμφάνιση του δέρματος, το οποίο συχνά αποκαλείται και haircalf (τρίχωμα μοσχαριού).
Η τιμή του τελικού προϊόντος που κατασκευάζεται από το δέρμα αυτό εξαρτάται από το είδος της επεξεργασίας που έχει υποστεί και το πώς έχει χρησιμοποιηθεί για να μετατραπεί στο τελικό προϊόν.
Τα προϊόντα με pony skin σε γενικές γραμμές είναι εύκολα στη φροντίδα τους, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στο νερό, όπως ακριβώς και τα ανθρώπινα μαλλιά.
Πάντως, οι ειδικοί συστήνουν να ακολουθούνται οι εξής κανόνες για τον καθαρισμό των προϊόντων αυτών:
- Μη χρησιμοποιείτε νερό. Στεγνώνει το δέρμα και προκαλεί ρωγμές.
Περιποιηθείτε τα όπως τις γούνες, τα δερμάτινα και τα σουέντ.
Αποθηκεύστε τα σε θήκες που θα τους επιτρέπει να «αναπνέουν», μακριά από το φως του ήλιου και όχι σε ιδιαίτερα ζεστό μέρος.
Αν λερωθούν, αφήστε τον λεκέ να ξεραθεί και μετά σκουπίστε τον με ένα βουρτσάκι. Βουρτσίζετε πάντα προς την ίδια πλευρά.
iefimerida.gr
moda