Νέο λουκέτο στην αγορά: «Τίτλοι τέλους» για ελληνική ιστορική γαλακτοβιομηχανία

Διακόπτεται από σήμερα η λειτουργία της ιστορικής βιομηχανίας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων «Αγνογάλ», που βρέθηκε αντιμέτωπη με  «βρόχο» τεραστίων  οφειλών προς το δημόσιο, υπαιτιότητα λογιστή.

Το εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων «Αγνογάλ», που βρίσκεται στο 2ο χλμ της Λεωφ. Ρόδου Καλλιθέας, έχει ήδη κατασχεθεί κατά το ήμισυ από την ΔΟΥ Ρόδου και αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία πλειστηριασμού του.

Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, μέλη γνωστής οικογένειας του νησιού, πρόκειται να υποβάλουν άμεσα αίτηση για να κηρυχθεί η εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης, καθώς αδυνατούν να αντιμετωπίσουν πλέον τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί, όταν μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, τους υποβλήθηκαν πρόστιμα επειδή, λογιστής του δικαιοπαρόχου τους, που απεβίωσε, τηρούσε λάθος κατηγορία βιβλίων με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτεθειμένοι μετά από έλεγχο των φορολογικών αρχών.
Η πορεία του ονόματος Αγνογάλ ξεκίνησε περίπου το 1928, στην Κολονιάλε,  όταν ο ιδρυτής της τότε εταιρείας, ο Πεμπέ Χασάν στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, έδωσε με οκτώ λίτρα γάλα το εναρκτήριο λάκτισμα της δραστηριότητάς της στο χώρο των γαλακτοκομικών.

Όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν στην εταιρεία, σημαντικές εμπειρίες και ανεκτίμητη πείρα στον τομέα της.
Η αυτοτελής και ανεξάρτητη εταιρεία, που λειτουργούσε από το 2010 και διαχειρίζεται το brand Αγνογάλ συνέχισε την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων, που χαρακτηρίζεται από διαρκή εξέλιξη και εκσυγχρονισμό.
Τηρώντας τους πιο αυστηρούς κανόνες υγιεινής τροφίμων, εξασφάλισε πιστοποίηση ISO 22000:2005 και επένδυε διαρκώς στη νέα τεχνολογία.

Η «Αγνογάλ» με ποικίλες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στήριξε επί σειράν ετών την τοπική κοινωνία, τον αθλητισμό και πολιτισμό.

Ταυτόχρονα συνέβαλε στην ενίσχυση και της τοπικής οικονομίας, στηρίζοντας εισοδηματικά τους ντόπιους παραγωγούς και αντλώντας καθημερινά την πρώτη ύλη της δραστηριότητάς της, δηλαδή το γάλα, από αυτούς.
Απασχολούσε εξάλλου επί σειράν ετών 15 υπαλλήλους και ο ετήσιος τζίρος της έφτασε τα τελευταία έτη τα 1,3 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία έφερε το Ελληνικό Σήμα στα προϊόντα της.  Βασικό κριτήριο για την απονομή του σήματος είναι η εγχώρια προστιθέμενη αξία. Για τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, απαιτείται η παραγωγή, η εκτροφή και η συγκομιδή να πραγματοποιείται στην ελληνική επικράτεια. Για τα μεταποιημένα προϊόντα, απαιτείται η βασική πρώτη ύλη να προέρχεται από την Ελλάδα.

Το σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, ταυτοποιεί την ελληνική προστιθέμενη αξία προϊόντων και υπηρεσιών διαφόρων κατηγοριών και τίθεται στην υπηρεσία των καταναλωτών σε όλον τον κόσμο, που επιλέγουν την ελληνική γη, τα ελληνικά χέρια και το ελληνικό μυαλό.
Σκοπός του είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ελληνικά προϊόντα και η αποφυγή φαινομένων παραπλάνησής τους, η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η ΔΟΥ Ρόδου προχώρησε προ ολίγων ημερών σε αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας μέλους της οικογενείας, μέχρι του ύψους των 6.856.703,27 ευρώ.
Κατασχέθηκε συγκεκριμένα το 1/2 εξ αδιαιρέτου του ακινήτου του εργοστασίου επί της Λεωφ. Ρόδου – Καλλιθέας.
Το ακίνητο περιήλθε στην κατοχή και κυριότητα του  οφειλέτη κατά το 1/2 εξ αδιαιρέτου με κληρονομητήριο μετά το θάνατο του πατέρα του, θύματος του λογιστή.

Η αξία του κατασχεθέντος ακινήτου κατά το 1/2 εξ αδιαιρέτου (χωρίς τα μηχανήματα που περιλαμβάνει) εκτιμήθηκε στο 1.000.000 ευρώ και μεσεγγυούχος ορίστηκε ο ίδιος ο οφειλέτης.

Πηγή:

youweekly.gr-Koinwnia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: