Νετανιάχου για Γκαντζ: Έστειλε τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό αντί να στείλει στη Χαμάς

Αιχμηρή απάντηση στη σφοδρή κριτική του Μπένι Γκαντζ δίνει ο Μπένιαμιν Νετανιάχου με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο. «Έστειλε τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό αντί να εκδώσει τελεσίγραφο στη Χαμάς» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του Νετανιάχου.

Εάν ο Γκαντζ δίνει πραγματικά προτεραιότητα στο εθνικό συμφέρον και όχι στην ανατροπή της κυβέρνησης, συνεχίζει το γραφείο του πρωθυπουργού, πρέπει να απαντήσει σε τρία ερωτήματα:

Θέλει ο Γκαντς να τελειώσει η επιχείρηση στη Ράφα, και αν ναι, γιατί απειλεί να ανατρέψει την κυβέρνηση ενότητας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των IDF;

Αντιτίθεται στην εξουσία της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα, ακόμα κι αν ο Μαχμούντ Αμπάς δεν εμπλέκεται;

Θα υποστήριζε ένα παλαιστινιακό κράτος ως μέρος μιας διαδικασίας ομαλοποίησης με τη Σαουδική Αραβία;

«Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου είναι αποφασισμένος να εξαλείψει τα τάγματα της Χαμάς», αναφέρει η ανακοίνωση, «αντιτίθεται στην συμμετοχή της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα και στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους που θα είναι αναπόφευκτα ένα κράτος τρομοκρατίας».

«Ο Νετανιάχου», συνεχίζει η δήλωση, «πιστεύει ότι η κυβέρνηση ενότητας είναι το κλειδί για την επίτευξη των πολεμικών στόχων, «και αναμένει από τον Γκαντζ να καταστήσει σαφές στο κοινό τις θέσεις του για αυτά τα ζητήματα».

Comments

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: