Υλικά
- 70 γρ. άχνη ζάχαρη
- 100γρ. ελαιόλαδο απαλό
- 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
- 50 γρ. τσίπουρο
- 50 γρ. κονιάκ
- 1 κ.γ κοφτό κανέλα σκόνη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την επικάλυψη
- 300 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
1.Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και με σύρμα δουλεύουμε 5′ να αναμειχθούν καλά.
2.Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ απαλά, ίσα που να μπει στη ζύμη. Όσο πιο πολύ τα ζυμώνουμε τόσο πιο σκληρά θα βγουν μετά.
3.Πλάθουμε σε κουλουράκια μικρά σε ότι σχήμα θέλουμε. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 35′ στους 160C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Δεν φουσκώνουν γιατί δεν έχουν διογκωτικά και αβγά.
4.Όταν κρυώσουν τα βουτάμε από τη μία πλευρά σε λιωμένη κουβερτούρα και τα διατηρούμε, αφού κρυώσουν καλά σε αεροστεγές κουτί. Παραμένουν τραγανά ως το τελευταίο.
Originally posted 2016-03-16 10:00:53.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό