Μια λιχουδιά για όσους νηστεύουν αλλά και για όσους τους αρέσει η μαύρη σοκολάτα
Υλικά (8-10 άτομα)
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- 2 κ.σ. κακάο
- ¼ κ.γ. κανέλα
- 4 κ.σ. κονιάκ250 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 150 γρ. φρυγανιά
Για την επικάλυψη:
- 500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό για 15 ‘ έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και τη κανέλα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Πριν βράσουν πάρα πολύ τα βγάζουμε από την εστία και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά το κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά για περίπου 5′ μέχρι να γίνει ζύμη.
- Είτε ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο ή κόβουμε καριόκες με κουπ – πατ, είτε κάνουμε την ζύμη ρολό όπως το μωσαϊκό και αφού παγώσει το κόβουμε φέτες.
- Βουτάμε τις καριόκες σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά.
- Τις τυλίγουμε σε χαρτάκια. Τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο (όχι ψυγείο). Και είναι έτοιμες!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό