Υλικά
- 1 φλ. Ηλιέλαιο
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. καρύδια
- 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. Χυμό πορτοκάλι
- 1/2 φλ. Κονιάκ
- 1/2 κουτ. γλ. κανέλα
- 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
- 3 κουτ. γλ. μπέικιν
- 1 κουτ. γλ. σόδα
Για το σιρόπι:
- 250 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- Σιρόπι σοκολάτας παχύρευστο
Για την επικάλυψη:
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι, τα βαζουμε σ’ενα ταψι και ψηνουμε στους 180° για περιπου 40 λεπτα στον αερα…
Για το σιροπι: βαζουμε ολα τα υλικα σ’ενα κατσαρολακι και τα βραζουμε για 2-3 λεπτα… σιροπιαζουμε το γλυκο μόλις βγει απο τον φουρνο…. το σιροπι να’ναι χλιαρο….
Για το γλασσο:
Λιώνουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό…
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό