Kάποιες φορές τα πράγματα ακολουθούν τη νομική οδό και για τους διάσημους σχεδιαστές.
Ενώ η βιομηχανία της μόδας μπορεί να φαίνεται πολύ glamorous, αρκετοί από τους μεγαλύτερους οίκους έχουν αντιμετωπίσει μηνύσεις. Συνήθως, αυτές οι «συγκρούσεις» προκύπτουν όταν τα luxury brands ανακαλύπτουν ότι τα σχέδιά τους αναπαράγονται με πολύ μικρότερο κόστος από economy brands. Πιο πρόσφατα, η Guess απέφυγε αυτό που θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε μια άλλη μήνυση, για τη δημιουργία μιας τσάντας σχεδόν ίδιας με τη δημοφιλή Ιt-bag Telfar, αφού αποφάσισε να αποσύρει εντελώς το κομμάτι από τα καταστήματά της.
Οι μηνύσεις είναι ένας τρόπος να διασφαλιστεί η δεξιοτεχνία που απαιτείται για την παραγωγή ενός μοναδικού ρούχου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο είδος μήνυσης που είναι γνωστό στον κόσμο της μόδας. Σημαντικές δικαστικές διαμάχες έχουν προκύψει λόγω πλειοψηφικής συμμετοχής σε επιχειρήσεις, κακομεταχειρίσεις και ακατάλληλες συνθήκες εργασίας.
O oίκος Gucci με την Forever 21 και ο John Galliano με την Dior είναι μόνο μερικές από τις μηνύσεις που έγιναν γνωστές τα τελευταία χρόνια, αλλά οι νομικές διαφορές είναι πιο συχνές από ό,τι νομίζεις. Η τρέχουσα διαμάχη της Chanel ενάντια στους μεταπωλητές έχει διατηρήσει τη θέση του οίκου μόδας στην κορυφή, αφού με αυτόν τον τρόπο τα κομμάτια της γίνονται αποκλειστικά στα δικά της εργοστάσια. Αυτό αποδεικνύει πόσο σημαντικές είναι οι μηνύσεις μέσα σε αυτήν την συνεχώς εξελισσόμενη βιομηχανία. Παρακάτω, ρίξε μια ματιά στις πιο αξέχαστες νομικές συγκρούσεις της μόδας – και εμπιστέψου μας, αυτές μόνο glamorous δεν ήταν.
Σε αυτές τις επιδείξεις μόδας την παράσταση δεν έκλεψαν τα μοντέλα, αλλά τα χαριτωμένα ζωάκια τους
(?)
moda