Νόστιμες αναμνήσεις:Καραμελωμένα μήλα


Σίγουρα στις βόλτες που έκανες μικρή κάποια στιγμή θα κράτησες στο χέρι σου ένα καραμελωμένο μήλο! Τώρα που μεγάλωσες ήρθε η ώρα να το ετοιμάσεις μόνη σου και να κεράσεις τον γιο σου ή τον καλό σου!

Θα χρειαστείς:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ¼ φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
  • ½ κουταλάκι άσπρο ξύδι
  • 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 6 μικρά μήλα
  • ξυλάκια

Βάλε ένα ξυλάκι στην κορυφή κάθε μήλου.

Σε μια κατσαρόλα ανακάτεψε τη ζάχαρη, το νερό, το σιρόπι καλαμποκιού, το ξύδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Άφησε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει και μετά χαμήλωσε την σε μέτρια προς χαμηλή.

Για να τεστάρεις αν η καραμέλα είναι έτοιμη κάνει το τεστ με την οδοντογλυφίδα. Βούτηξε μισή οδοντογλυφίδα μέσα στο μείγμα κι αν κολλήσει πάνω στην οδοντογλυφίδα είναι έτοιμη.

Βούτηξε μέσα τα μήλα μέχρι να καλυφθούν και τοποθέτησε τα σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η καραμέλα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.angsarap.net/


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: