Τέσσερις φίλοι τόλμησαν εν μέσω οικονομικής κρίσης και δημιούργησαν την πρώτη τοπική χειροποίητη μπύρα που παράγεται στην Ανατολική Κρήτη.
Πιο αναλυτικά, μετά από προσπάθειες 6 ετών τέσσερις φίλοι, με φιλία 20 ετών και έχοντας διαφορετικό επάγγελμα ο καθένας αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πρώτη μικρή μικροζυθοποιία στο Ηράκλειο της Κρήτης, τη Notos Brewery.
Μετά από αμέτρητες προσπάθειες και χωρίς χρήματα στην τσέπη αλλά με πείσμα και επιμονή στο στόχο, οι τέσσερις φίλοι κατάφεραν να φτιάξουν το τέλειο προϊόν. Μια φρέσκια μπύρα, με χρυσό χρώμα, θολή, πλούσια σε αρώματα και θρεπτικά συστατικά, και 100% ελληνική βύνη κριθαριού. Όπως είναι ελληνικά όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούν καπάκια, ετικέτες, φιάλες, κρητικό νερό.
Σημειώνεται ότι η ανθράκωσή της γίνεται με εντελώς φυσικό τρόπο χωρίς την προσθήκη βοηθητικών υλών και άλλων πρόσθετων χημικών συντηρητικών. Μια μπύρα που ζει μόνο στο ψυγείο, λόγω των άριστων ζωντανών πρώτων υλών της.
Ο λόγος για τη «Notos Gold Lager». (Νotos από την θέση της Κρήτης — Gold λόγω χρώματος και Lager επειδή αποθηκεύεται σε χαμηλές θερμοκρασίες ψυγείου, έχοντας μικρή περίοδο ζωής τους 5 μήνες). Το τελικό προϊόν, λόγω της περιορισμένης παραγωγής, βρίσκεται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα, bar και εστιατόρια, του Ηρακλείου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι τέσσερις νέοι ζυθοποιοί από το Ηράκλειο που σε καιρό κρίσης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους είναι οι Γιώργος Νερολαδάκης, Αντώνης Ταμπακάκης, Κώστας Βερίγος και Λάμπρος Πετσαλάκης.
Η παρουσίαση της μπίρας έγινε στο «e-νοπωλείο» του Νίκου Ηλιάδη στη Βιομηχανική Περιοχή, ένα μοναδικό σε αισθητική χώρο που αξίζει να επισκεφτείτε ενώ η δοκιμασία της μπύρας έγινε με συνοδεία εκλεπτυσμένων εδεσμάτων, από την 2ΚΠΑ.
ellada
Tags: Ειδήσεις