Εχει συμβεί στους περισσότερους: έχουν ξεχάσει το τηγάνι στο μάτι με το φαγητό να καίγεται. Το χειρότερο από το συμβάν δεν είναι ότι δεν έχετε πια φαγητό για το γεύμα σας, αλλά το ότι το τηγάνι είναι κατάμαυρο, με το πλύσιμό του να είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Πόσο να τρίψεις και πόσο να το μουλιάσεις για να φύγει αυτό που κόλλησε. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος που σας λύνει τα χέρια και θα κάνει το τηγάνι σας να λάμψει και να είναι σαν καινούργιο.
Οι «ειδικοί» του Apartment Therapy υποστηρίζουν πως θα χρειαστείς μόλις τέσσερα πράγματα.
- 1 φλιτζάνι ξύδι
- 2 κ.σ. μαγειρική σόδα
- 1 φλιτζάνι νερό
Τι κάνετε:
- Γεμίστε το τηγάνι με νερό μέχρι να καλυφθεί ο πυθμένας και προσθέστε το ξύδι.
- Βάλτε το τηγάνι στο μάτι και αφήστε το νερό να βράσει. Μόλις κοχλάσει, κατεβάστε το.
- Προσθέστε τη σόδα και αφήστε το να κρυώσει. Ξεπλύνετε το τηγάνι και τρίψτε με το σύρμα.
iefimerida.gr
seleo.gr-gynaika