Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του
1950 στη Λαμία. Μοναχοπαίδι, μεγάλωσε σε μια εποχή δύσκολη, με μεγάλη φτώχεια και σε μια οικογένεια που διαλύθηκε όταν ήταν μόλις οκτώ χρονών. Εμεινε με τον πατέρα του Βασίλη αλλά στα 10 του, πάνω στην ανεμελιά του, τον έχασε. Μαζί και την παιδικότητα του.
Μικρό παιδί μπήκε στη μάχη της επιβίωσης κάνοντας δουλειές του ποδαριού. Η ζωή δεν του χαρίστηκε. Εργάστηκε σκληρά, τέλειωσε την ανωτέρα δραματική σχολή με άριστα, έπαιξε δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου, συμμετείχε στη μακροβιότερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης «Καλημέρα ζωή» ως αστυνόμος Στάθης Θεοχάρης, με τον ήρωά του να γράφει τηλεοπτική ιστορία, εξελέγη βουλευτής με την Ν.Δ., αλλά κατόπιν έχασε την έδρα του από τον εκλογικό νόμο Σκανδαλίδη. «Σπούδασα την υποκριτική και όχι την υποκρισία, γι” αυτό σήμερα απέχω από την πολιτική, αλλά συνεχίζω να υπηρετώ την τέχνη μου» λέει ο ηθοποιός στην «Espresso». Ο Γιώργος Βασιλείου φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Οικογένεια Σόι-Μπλε», στο θέατρο Μπρόντγουαιη, κάνοντας και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τους Γιώργο Μακρή, Μαίρη Βλουτή και Μίνα Ορφανού.
Μικρός περνούσε τα καλοκαίρια στην κατασκήνωση της πρόνοιας στα Καμένα Βούρλα. Αγαπούσε τον κλασικό αθλητισμό κι ερχόταν πάντα πρώτος στο τριπλούν και στους αγώνες ανώμαλου δρόμου, ενώ ήταν άριστος στις καταδύσεις. Εμαθε μόνος του κιθάρα και στα 17 του έπαιζε μπάσο σε μοντέρνο γκρουπάκι στη Λαμία και στον στρατό συμμετείχε στην μπάντα της μονάδας του με τραγουδιστή τον Γιώργο Πολυχρονιάδη. Το 1966, στην εφηβεία του, παράλληλα με τη μουσική έπαιζε και ποδόσφαιρο. Είχε τη θέση του τερματοφύλακα στην ομάδα της Παλλαμαϊκής και κατόπιν πήρε μεταγραφή για τον Α.Σ. Λαμίας, που αγωνιζόταν στη Β” Εθνική. Ολοι έλεγαν ότι είχε μέλλον στα γήπεδα, αλλά εκείνος δεν δίστασε να κρεμάσει τα παπούτσια του, όταν έμαθε ότι ο τότε προπονητής της ΑΕΚ Μπράνκο Στάνκοβιτς τον είχε ζητήσει, αλλά η ομάδα του δεν τον ενημέρωσε ποτέ. Υστερα κατέβηκε στην Αθήνα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Το πρώτο βράδυ κοιμήθηκε σε μια οικοδομή στα Εξάρχεια, σκεπασμένος με ένα κομμάτι νάιλον για να μην ξεπαγιάσει.
Το 1971 γράφτηκε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου και παράλληλα δούλευε ως οικοδόμος και οδηγός ταξί για τα έξοδα των σπουδών του. Γνωρίστηκε με τη σύζυγό του Λία Θερμογιάννη, με καταγωγή από τη Σπερχειάδα Φθιώτιδας -φοιτήτρια τότε της Νομικής σχολής Αθηνών-, στις 17 Νοεμβρίου του 1974, στις τέσσερις παρά τέταρτο το απόγευμα. «Δεν ξεχνιέται μια τέτοια γνωριμία, μια τέτοια ιστορική ημέρα. Τη γνώρισα σε έναν φούρνο της γειτονιάς μου, στην οδό Καλλιδρομίου. Μας σύστησε η σύντροφος ενός φίλου μου κι από εκείνο το απόγευμα δεν χωρίσαμε ποτέ!» θυμάται ο πρωταγωνιστής. Μια εβδομάδα μετά ο νεαρός τότε ηθοποιός συνελήφθη για συμμετοχή στους αγώνες κατά της χούντας και ξυλοκοπήθηκε άγρια. Το 1974 αποφοίτησε από τη σχολή του με άριστα και ξεκίνησε να παίζει στο Ελεύθερο Θέατρο και σε σίριαλ. Παράλληλα, εμφανιζόταν στην μπουάτ Εσπερίδες στην Πλάκα και σε παρουσιάσεις προγραμμάτων μαγαζιών με τον Γιώργο Οικονομίδη.
Το 1997 παντρεύτηκε τελικά τη Λία και απέκτησαν τον 35χρονο σήμερα τραπεζικό υπάλληλο Βασίλη και την 28χρονη Ιουλιέτα, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά. Το 1988 η γνωριμία του με τον Νίκο Φώσκολο στα γραφεία του παραγωγού Γιώργου Καραγιάννη έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. Ο σκηνοθέτης τού έδωσε σημαντικούς ρόλους σε τέσσερις ταινίες του: «Η γυναίκα της πρώτης σελίδας» με τη Ζωή Λάσκαρη, «Ο σύντροφος κι ο μπάτσος» με τον Κώστα Καρρά, «Εκείνη η γυναίκα» με τη Μαρία Αλιφέρη και «Αβε μαφία» με τη Μάρω Κοντού. Εγινε περιζήτητος και η καριέρα του εκτοξεύθηκε. Επαιξε στο θέατρο, στον κινηματογράφο δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως ο Θανάσης Βέγγος και η Ρένα Βλαχοπούλου, και σε θρυλικές ελληνικές σειρές όπως «Χαρούμενη Κυριακή» (1972), «Η γειτονιά μας» (1972), «Εν τούτω νίκα» (1973) «Γυφτοπούλα» (1974), «Ορκιστείτε παρακαλώ» (1982). Επίσης δάνεισε τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττισμένες παιδικές παραγωγές, όπως «Επιθεωρητής Σαΐνης», «Ντένις ο τρομερός», «Κάντυ Κάντυ», ενώ συμμετείχε σε τριάντα επτά βιντεοκασέτες.
Το 1991 ο Νίκος Φώσκολος του εμπιστεύτηκε τον ρόλο του αστυνόμου Στάθη Θεοχάρη στη σειρά «Καλημέρα ζωή», με τον οποίο έγινε… θρύλος. Ηταν τόσο αγαπητός στον κόσμο, που το 2004 κατέβηκε στις εκλογές με τη Ν.Δ. κι εξελέγη βουλευτής στη Β” Πειραιώς με 19.000 ψήφους. Το 2007, όμως, έχασε την έδρα του, λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Στη συνέχεια ανέλαβε ρόλο κριτή στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια «Ελεύθερη είσοδος». «Γιατί όχι; Η Αννίτα είναι καταπληκτικό κορίτσι και ο Νίκος Καρβέλας, εκτός από υπέροχος στιχουργός, συνθέτης και τραγουδιστής, είναι και πολύ καλός σεναριογράφος. Λυπάμαι που δεν τελεσφόρησε κάποιο όνειρο που είχε για μια σειρά στην τηλεόραση» λέει ο ηθοποιός. Το 2011 ο Γιώργος Βασιλείου πέρασε στο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά λίγο καιρό μετά εγκατέλειψε το πολιτικό σκηνικό. Σήμερα στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το μποστάνι του, γuμνάζεται και είναι ένας ευτυχισμένος παππούς.
seleo.gr-Lifestyle