Οι 200 ημέρες κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη: Πάνω από 22.000 έλεγχοι σε πολίτες και καταστήματα -Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

Περισσότερους από 21.000 ελέγχους σε πολίτες και περίπου 1.000 ελέγχους- γνωστοποιήσεις σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, διενεργήθηκαν από τη δημοτική αστυνομία του κεντρικού δήμου μέσα σε διάστημα 200 ημερών, από την έναρξη του lockdown έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Καθ” όλη αυτή τη χρονική διάρκεια επιβλήθηκαν 39 πρόστιμα που αφορούσαν τον αρχικό περιορισμό της κυκλοφορίας και τη μη αποστολή του σχετικού sms, ενώ άλλα 65 πρόστιμα κόπηκαν για μη χρήση μάσκας και τήρηση των κανόνων λειτουργίας από επιχειρήσεις για την Covid-19. Παράλληλα, έλεγχοι-περιπολίες έγιναν και συνεχίζονται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των νέων κανόνων και η απαγόρευση λειτουργίας από τις 12 τα μεσάνυχτα.

«Από την πρώτη στιγμή που εμπλακήκαμε ως ελεγκτικός μηχανισμός στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, βάλαμε πρώτο θέμα στην ατζέντα μας τη διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας υγείας. Κάτι που συνεχίζουμε να πράττουμε καθημερινά με προσήλωση και καθολική εφαρμογή των επιταγών του ΕΟΔΥ και των συναρμόδιων υπουργείων. Η πλειοψηφία του κόσμου πειθάρχησε στα μέτρα που επιβλήθηκαν από την Πολιτεία και συμμορφώνεται με κάθε υπόδειξη και τους ευχαριστούμε γι αυτό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ενταταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δαγκλής.

Αναφορικά με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, από την έναρξη του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι- αυτοψίες για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους και να διαπιστωθεί εάν οι επιχειρηματίες λειτουργούν σε νόμιμο πλαίσιο. Συνολικά έγιναν από τον Ιούνιο έως και σήμερα πάνω από 350 αυτοψίες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ευτυχώς, ελάχιστοι επιχειρηματίες έχουν παρερμηνεύσει το πνεύμα του νομοθέτη και κάνουν κατάχρηση του δικαιώματος που τους έχει δοθεί με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εφαρμόζουμε το νόμο. Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα προχωρήσαμε σε άρσεις τραπεζοκαθισμάτων και θα συνεχίσουμε όλο το επόμενο διάστημα με στόχο την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών», πρόσθεσε ο κ. Δαγκλής.

Σημειώνεται πως από τον Μάρτιο του 2020, οπότε και η πανδημία «χτύπησε» την πόρτα του δήμου Θεσσαλονίκης και τη λήψη των έκτακτων μέτρων, συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας συνέδραμαν στη διανομή ενημερωτικού υλικού για τον κορονοϊό, στη μεταφορά φαγητού τόσο στο Υπνωτήριο Αστέγων όσο και σε άστεγους σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με μεταφορά φαρμακευτικού υλικού, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από σούπερ μάρκετ κ.ά.

Ο κ. Δαγκλής συμπληρώνει πως από τον Μάρτιο έως και τα μέσα Μαΐου, η δημοτική αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης εργαζόταν 24ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα για την τήρηση των μέτρων, ενώ παρά το γεγονός πως δόθηκε προτεραιότητα τους τελευταίους μήνες στον κορονοϊό «δεν κάνουμε εκπτώσεις στα άλλα μας καθήκοντα, που είναι η βελτίωση του κυκλοφοριακού. Συνεχίζουμε δυναμικά, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των καιρών και του κόσμου».

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: