Την ημέρα της απεργίας τους ανακοίνωσαν οι ντελιβέραδες της χώρας, προτείνοντας στον κόσμο αντί να παραγγείλει να κάνει… μακαρονάδα.
«Οι εργοδότες μας έχουν δημιουργήσει τη δική τους εκδοχή του “Δεν πληρώνω”. Δεν πληρώνουν τις προσαυξήσεις που δικαιούμαστε, δεν πληρώνουν δώρα και επιδόματα, δεν πληρώνουν υπερωρίες όπως πρέπει, και ειδικότερα στην ταχυεστίαση δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για το μηχανάκι και τα έξοδα κίνησης» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.
Η απεργία των ντελιβεράδων είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 13 Απριλίου και τα βασικά αιτήματά τους είναι:
-Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.
-Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.
-Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητά του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.
-Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.
Η μακαρονάδα της απεργίας
Υλικά:
-500 γρ. σπαγγέτι
-80 γρ. βούτυρο
-50 γρ. πεκορίνο
-100 γρ. παρμεζάνα
-1 κ.σ. πιπέρι
Παρασκευή:
-Γεμίζουμε μιά κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρεται στην συσκευασία.
-Σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό.
-Βάζουμε το μισό βούτυρο σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το πιπέρι και σβήνουμε με 4-5 κουταλιές από το νερό που κρατήσαμε.
-Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
-Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το πεκορίνο, ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει.
-Βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
-Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο φρέσκο μαϊντανό.
ellada
Tags: Ειδήσεις