Το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 15:00, στον ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν» στη Σκύρο.
Στο Τραχύ μαθαίνει για τα πανέμορφα σκυριανά αλογάκια που τα βλέπει να καλπάζουν στην ύπαιθρο, ενώ σε μια παραδοσιακή κουζίνα δοκιμάζει για πρώτη φορά βραστά μουστολούκουμα με πετιμέζι.
Στη χώρα, κάθεται μαζί με ντόπιες κυρίες γύρω από ένα μεγάλο τηγάνι για χάρη της αφράτης σκυριανής τηγανίτας, ενώ στα Μαγαζιά εμπνέεται από τη δουλειά ενός ντόπιου κεραμίστα και της ιστορίας των σκυριανών πήλινων.
Ο Στέλιος επιστρέφει στο εργαστήριο και ετοιμάζει ένα απολαυστικό ατομικό cheesecake που το συνοδεύει με γλυκό του κουταλιού από σκυριανά ξερά σύκα. Η οξύτητα του τυριού δένει απόλυτα με τη γλύκα των σύκων, δημιουργώντας ένα λαχταριστό γλύκισμα.
Η μεγάλη ποικιλία των τυριών της Σκύρου τού δίνουν την ιδέα να φτιάξει το πιο αφράτο και εύκολο τυρόψωμο. Μια απίστευτη νοστιμιά για όλες τις ώρες, που θα ξετρελάνει μεγάλους και μικρούς.
greek-web-tv.com