Υποστηρίζουν ότι μπορεί να έχει να κάνει με το ότι δουλεύουμε πολλές ώρες και σταδιακά, ο αριθμός των μακροχρόνιων επιτυχημένων σχέσεων θα αυξηθεί κι άλλο. Αν και οι προηγούμενες γενιές μας δημιούργησαν το φόβο της δέσμευσης, φαίνεται ότι οι millenials τα καταφέρνουμε καλύτερα στο ουσιαστικό «δέσιμο».
Αν το σκεφτείς, υπάρχει μεγάλη λογική σε αυτό το φαινόμενο. Παλιότερα γνώριζες καλύτερα το ταίρι σου αφότου παντρευόσουν. Τώρα δεν πρόκειται να μπεις σε αυτήν τη διαδικασία αν δεν γνωρίσεις πολύ καλά τον άλλον (συναισθηματικά και σeξουαλικά).
Διάβασε κι αυτό: 5 χρήσιμες συμβουλές για να αντέξει μία σχέση στο χρόνο
Για την ακρίβεια, υπάρχει μία συγκεκριμένη συνταγή που ακολουθείται σήμερα στις σχέσεις. Απλά φίλοι- φίλοι με οφέλη-τον γνωρίζουμε στους φίλους μας- συζούμε. Αυτό συμβαίνει γιατί όλοι φοβούνται να ερωτευτούν χωρίς πρώτα να έχουν περάσει από κάποια στάδια. Κάποτε ο γάμος ήταν η αρχή της σχέσης. Τώρα είναι το φινάλε.
Ο γάμος δεν είναι πια αναγκαστικός. Παλιά παντρεύονταν γύρω στα 25, ακόμα και αν η σχέση ήταν τραγική. Και αργότερα, έπαιρναν διαζύγιο. Σήμερα είναι πιθανότερο να παντρευτούν τα ζευγάρια που έχουν ήδη μία καλή σχέση με βάσεις. Και ακόμα και αν υπάρξει διαζύγιο, δεν βιώνεται ως το τέλος του κόσμου. Απλώς συνεχίζεις κανονικά με τη ζωή σου.
sxeseis