Οι νέες προτάσεις των ιδιωτικών ΚΤΕΟ– Τί είπαν στον Υφυπουργό Μεταφορών

Τα μέλη του κλάδου ιδιωτικών ΚΤΕΟ ενημέρωσαν στο Υ.ΥΠ.ΜΕ τον νέο Υφυπουργό κ. Βασίλη Οικονόμου για τα ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση του θεσμού ΚΤΕΟ και της οδικής ασφάλεια της χώρας μας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

« Ο θεσμός τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ μετά και την πρόσφατη στοχευμένη νομοθέτηση για την εποπτεία των κυκλοφορούντων — ανέλεγκτων οχημάτων από ΚΤΕΟ, βρίσκεται ενόψει μίας άλλης εξίσου αναγκαίας μεταρρύθμισης που αφορά στην εποπτεία ορθής λειτουργίας όλων των ΚΤΕΟ της χώρας μας. Αναγκαία διότι εκτός άλλων το επιτάσσει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία . Η πολιτική διαχείριση αυτού του ζητήματος θα καθορίσει κατά την άποψή μας την επιτυχία του θεσμού στα επόμενα χρόνια και αποτελεί μια εξίσου ιστορική στιγμή για τον θεσμό και τον κλάδο μας τα τελευταία 40 χρόνια.

Οι  επιχειρήσεις μας επιδιώκουν επίσης αυτή την μεταρρύθμιση προκειμένου να επέλθει μια ισορροπία και ισονομία μεταξύ των δραστηριοποιούμενων ΚΤΕΟ (Δημοσίων & Ιδιωτικών)  έναντι του νόμου αλλά και η θωράκιση του θεσμού μας έναντι πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού και φαινομένων διενέργειας «φιλικών» — εικονικών ελέγχων

Συζητήθηκαν επίσης η αναγκαιότητα αναμόρφωσης του θεσμού της  Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων ώστε να ομογενοποιηθούν οι διαδικασίες έκδοσής της μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων (ΚΤΕΟ-Συνεργεία) ώστε να δύναται να ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Σημειώνεται ότι υπολογίζεται ότι περίπου 6.5εκ οχήματα παραμένουν έως σήμερα εκτός διαδικασίας.

Τέλος, ένα άλλο ζήτημα στο οποίο η χώρα μας παραμένει στάσιμη στην ΕΕ είναι η αναμόρφωση της περιοδικότητας των τεχνικών ελέγχων των παλαιών — ρυπογόνων οχημάτων.

Στο τέλος της συνάντησης παραμένουμε αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα δούμε μεταρρυθμίσεις στα ΚΤΕΟ και ότι θα ενισχυθεί η οδική ασφάλεια της χώρας μας».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ δηλώνει ότι θα υποστηρίξει και θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που δύναται να ενισχύσει την οδική ασφάλεια της χώρας μας.

Οι νέες προτάσεις των ιδιωτικών ΚΤΕΟ– Τί είπαν στον Υφυπουργό Μεταφορών gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: