Υλικά
- 4 πατάτες μέτριες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. σπορέλαιο
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε. Τις τρίβουμε στον τρίφτη και τις στραγγίζουμε πολύ καλά, να φύγουν τα περιττά υγρά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη και τα πιέζουμε πολύ καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε τηγάνι και βάζουμε τα πατατοπιτάκια. Τηγανίζουμε σε μέτρια (προς χαμηλή), φωτιά και από τις δύο πλευρές, προσέχοντας μη διαλυθούν για περίπου 12-15 λεπτά.
Σερβίρουμε με κρέας.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό