Βλέπουμε παντού γνωστά ονόματα, όπως Burberry, Miu Miu και Ralph Lauren, και ποτέ δεν έχουμε αναρωτηθεί πώς πήραν τα ονόματά τους.
Αν και πολλοί οίκοι πήραν το όνομά τους από τους δημιουργούς τους, δεν ισχύει το ίδιο για όλους. Τα περισσότερα από τα παρακάτω εμπορικά brands έχουν πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες, που σίγουρα θα θέλατε να μάθετε.
ASOS
Ο τίτλος δημιουργήθηκε επειδή η επιχείρηση αρχικά προοριζόταν για όσους ήθελαν να αγοράζουν τα ρούχα που φοράνε οι διάσημοι. Έτσι, το «Asos» αρχικά χρησιμοποιούταν ως συντομογραφία, αλλά η εταιρία αποφάσισε να το κάνει επίσημο brand name. Τo όνομα αυτό, ωφέλησε τα πολυκαταστήματα Asos, τα οποία είδαν τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται.
Alice + Olivia
Ο οίκος δημιουργήθηκε από δύο πρώην συμμαθήτριες στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια το 2002, Stacey Bendet και η Rebecca Matchett. Οι δύο αποφάσισαν να κάνουν τα ονόματα των μανάδων τους, όνομα της εταιρίας τους και έτσι δημιουργήθηκε το Alice + Olivia. Βέβαια η Matchett αποχώρησε από την εταιρεία ένα χρόνο αργότερα.
Burberry
Burberry ήταν το αρχικό όνομα της μάρκας, όταν το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 1856. Η εταιρεία κάποια στιγμή άλλαξε το όνομα σε « Burberry’s», επειδή οι πελάτες αναφέρονταν σε αυτό ως «Burberry του Λονδίνου.» Πολύ αργότερα, το 1998, το όνομα επανήλθε σε «Burberry» για λόγους μάρκετινγκ.
J. Crew
Το όνομα J.Crew επιλέχτηκε καθαρά για αισθητικούς λόγους. Στην αρχή ήταν σκέτο «Crew» μέχρι που ο ιδιοκτήτης έβαλε και το αρχικό γράμμα του ονόματος του μπροστά.
Miu Miu
Κι όμως ο συγκεκριμένος οίκος ιδρύθηκε από την οικογένεια Prada, το 1913 και στην αρχή πωλούσε δερμάτινα είδη με τον όνομα “Fratelli Prada”, δηλαδή «αδέλφια Prada». Ο οίκος εξαγοράστηκε από την κόρη του Mario Prada, η οποία μετά τον έδωσε στην κόρη της, την Miuccia Prada. Έτσι η Miuccia έκανε μία μικρή παραλλαγή στο όνομα της και ονόμασε το brand Miu Miu.
Ralph Lauren
Ο Ralph Loren έδωσε το όνομα του στον διάσημο οίκο, ο οποίος από την αρχή μέχρι σήμερα ονομάζεται έτσι. Το παράξενο στην ιστορία είναι, όμως, πως το πραγματικό όνομα του Ralph Loren, είναι Ralph Lifshitz. Ο ίδιος άλλαξε το επώνυμο του, στην ηλικία των 16, διότι το δεύτερο συνθετικό της λέξης παρέπεμπε σε μία άλλη λέξη με όχι και τόσο ευχάριστη σημασία.
Τiffany & Co
Η αρχική εταιρεία ονομάστηκε «Tiffany, Young, και Ellis.» Ωστόσο, όταν ο Charles Tiffany αποφάσισε να δώσει έμφαση στα κοσμήματα το 1853, η εταιρεία άλλαξε όνομα σε «Tiffany & Company.»
seleo.gr-Lifestyle