Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις

Από σήμερα 6 Μαΐου έως την Κυριακή 8 Μαΐου, η Ελλάδα ζει στο ρυθμό του ράλι Ακρόπολις. Μπορεί να μην είναι το ράλι Ακρόπολις, αυτό που για πολλές δεκαετίες γνωρίζαμε, αυτό που μετρούσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι όμως ένα μικρότερο ράλι που έχει το βαρύ τίτλο του ράλι Ακρόπολις αλλά και αυτό έχει τη δική του σημασία αφού προσμετρά στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Επίσημα ο αγώνας ξεκινάει σήμερα αλλά, αύριο Σάββατο, θα ξεκινήσουν οι ειδικές διαδρομές. Και εκεί, στις χωμάτινες ειδικές  των βουνών της Στερεάς Ελλάδος, αναμένεται να « παιχθεί»  όλο το παιχνίδι.

Στις ειδικές που έχουν γράψει ιστορία. ‘Όπως το Ελευθεροχώρι, το Ρεγκίνι, η Ελάτεια, η Γραβιά .

Με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας , οι αγωνιζόμενοι που συμμετέχουν στον 3 ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, θα τα δώσουν όλα για μια διάκριση.  Φέτος είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά όπου το Ακρόπολις έχει τον τίτλο SEAJETS Ακρόπολις Ράλι.

Η πανηγυρική εκκίνηση του Ράλι Ακρόπολις θα γίνει σήμερα (Παρασκευή) το απόγευμα  στις 18.30 στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Η  δράση ξεκινάει αύριο το πρωί (Σάββατο)  στις 10.08. Συνολικά ο αγώνας περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές. Έξη το Σάββατο και έξη την Κυριακή. Ο αγώνας με τις  12  ειδικές διαδρομές είναι συνολικού μήκους 231 χλμ αγωνιστικά χιλιόμετρα . Όμως τα πληρώματα όμως θα κάνουν άλλα 454 χιλιόμετρα απλών διαδρομών.  Η μεγαλύτερη ειδική διαδρομή είναι μήκους 33.8 χιλιόμετρα (Ελάτια/Καρυά) όπου αύριο  Κυριακή θα γίνει δύο φορές. Τα 12 αυτοκίνητα είναι προδιαγραφών R5. Ο τερματισμός είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της Κυριακής στις 16.04.

Τα 36 πληρώματα αγωνίζονται στο πλαίσιο του ERC. Έχουμε 29  διεθνείς συμμετοχές, εκ των οποίων οι 5 είναι πληρώματα από την Κύπρο. Για το ελληνικό πρωτάθλημα συμμετέχουν  46 πληρώματα. Στον περσυνό αγώνα, καλύτερη επίδοση είχε το δίδυμο Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος που είχαν τερματίσει στην 3 η θέση γενικής.

Για την κάλυψη του αγώνα έχουν έρθει 170 εκπρόσωποι ΜΜΕ. Ο αγώνας θα καλυφθεί τηλεοπτικά από  το  Eurosport και θα μεταδοθεί σε 120 χώρες . Σύμφωνα με τα στατιστικά πέρσι τον είχαν παρακολουθήσει 30.000.000 τηλεθεατές .

 

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: