Υλικά
- 3 μεγάλες πατάτες
- 3 αυγά βρασμένα σφιχτά
- 2 καρότα
- 1 χούφτα αρακά κονσέρβα ή κατεψυγμένο
- 6 μικρά αγγουράκια στύπα (τουρσί)
- 2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα*
- παριζάκι ή ζαμπόν (όσο επιθυμείτε, κομμένο σε κύβους)
- αλάτι, πιπέρι
- άνηθο (προαιρετικά)
*Μπορείτε να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα χωρίς αυγά σε 2 λεπτά. Δείτε πώς:
Συνταγή για μαγιονέζα
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πήξουν και είναι έτοιμη. Τόσο απλά!
Εκτέλεση
Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κυβάκια και τα βράζουμε σε λίγο νερό, μαζί με τον αρακά (πρέπει να παραμείνουν τραγανά).
Κόβουμε σε κυβάκια τα αυγά και τα αγγουράκια τουρσί.
Βάζουμε σε μπολ τη μαγιονέζα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι γιατί θα έχει και η μαγιονέζα).
Διατηρούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές μπολ.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό