Ομελέτα σουφλέ
Σας προτείνουμε την τέλεια συνταγή. Δοκιμάστε την
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
40 λεπτά
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Για 4 άτομα
Υλικά
6 αβγά
150 γραμμ. ανθότυρο
Λίγα φύλλα σπανάκι
4 κλωναράκια κρεμμυδόχορτο
1 κουταλιά παρμεζάνα τριμμένη
200 γραμμ. κολοκύθια
1 κρεμμύδι
3 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Προετοιμασία
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε κατά μήκος και, στη συνέχεια, σε φέτες. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο βούτυρο και έπειτα προσθέτουμε τα κολοκύθια και το σπανάκι, αλατοπιπερώνοντας και ψήνοντάς τα σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν χλιαρά. Ρίχνουμε 2 αβγά και 4 κρόκους σ’ ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά και ανακατεύοντας προσθέτουμε το ανθότυρο, το κρεμμυδόχορτο ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα κολοκύθια. Τα υπόλοιπα δύο ασπράδια τα ρίχνουμε σ’ ένα μπολ, με λίγο αλάτι και με το μίξερ δημιουργούμε μια σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα την προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας προσεκτικά από κάτω προς τα πάνω. Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα διαμέτρου 18-20 εκ., βάζουμε λίγο-λίγο το μείγμα, κουνώντας παράλληλα τη φόρμα για να απλωθεί. Ψήνουμε το σουφλέ στους 180°C για 10 λεπτά.
Tags: φωτιά