Όταν η λογική πάει περίπατο: Κακώς εξελήφθη ως κλείσιμο της ΕΡΤ το κλείσιμο της ΕΡΤ, λέει ο Μεϊμαράκης

Όταν η λογική πάει περίπατο: Κακώς εξελήφθη ως κλείσιμο της ΕΡΤ το κλείσιμο της ΕΡΤ, λέει ο Μεϊμαράκης

Μια δυσνόητη σοφιστεία που μάλλον θα δυσκολευτούν να δεχτούν και οι πλέον φιλικά προσκείμενοι σε αυτόν  ψηφοφόροι, επινόησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για να δικαιολογήσει το αντιδημοκρατικό κλείσιμο της ΕΡΤ στο οποίο προχώρησε τον Ιούνιο του 2013 ο Αντώνης Σαμαράς κι η ακροδεξιά ομάδα του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην , ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «ήταν μια απόφαση η οποία κακώς εξελήφθη ως κλείσιμο της ΕΡΤ». Τί ήταν δηλαδή;

«Ήταν μια απόφαση η οποία κακώς εξελήφθη ως κλείσιμο της ΕΡΤ, διότι ήταν απόφαση για λειτουργία με έναν άλλο πιο ορθολογιστικό τρόπο. Δεν είχε σχέση με την ενημέρωση –γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει ευρύτατη ενημέρωση– αλλά με τη σπατάλη που όλοι αναγνωρίζαμε ότι υπήρχε εκείνη την εποχή», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της στροφής προς το κέντρο που επιχειρεί από τη στιγμή που ανέλαβε, έστω κι υπηρεσιακός, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Στη συνέχεια προχώρησε σε αυτοκριτική λέγοντας πως η αλλαγή στην ΕΡΤ δεν έπρεπε να έχει γίνει με όρους αιφνιδιασμού: «Ο τρόπος πάντως με τον οποίο παρουσιάστηκε, από την αυτοκριτική μας η οποία έγινε, αλλά και από τα αποτελέσματα που υπήρξαν στις , φαίνεται ότι θα έπρεπε η απόφαση να μην ήταν αιφνιδιαστική. Έπρεπε να ήταν πιο προετοιμασμένη και να είχε εξηγηθεί στους πολίτες καλύτερα» είπε.

Κατά τα λοιπά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ανοικτός στις συνεργασίες με άλλα κόμματα, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση την επομένη της 20ης Σεπτεμβρίου. Αναφορικά με τις προγραμματικές προτεραιότητες του κόμματός του, ο κ. Μειμαράκης έθεσε τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που θα αξιοποιεί τη γεωπολιτική θέση της χώρας, την αναδιοργάνωση της διοίκησης και τη βελτίωση των υπηρεσιών της προς τους πολίτες, την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και την άμεση σύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς, την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την ενίσχυση του ανταγωνισμού, της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας. 

 

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: