Μια πανακότα διαφορετική από αυτή που έχουμε μάθει!
Υλικά:
Για το crumble:
- 160 γρ. βούτυρο
- 135 γρ. ζάχαρη
- 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. φουντούκια με φλούδα αλεσμένο
- 1 πρέζα βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα:
- 170 ml φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
- 220 γρ. κρέμα γάλακτος φρέσκια 35% λιπαρά
- 8 γρ. ζελατίνη
- 120 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φασόλι βανίλιας
Για το chuntey μήλου:
Εκτέλεση:
Για το crumble φουντουκιού:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και χτυπάμε με το φτερό μέχρι το μείγμα που θα πάρουμε να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
- Δεν συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τυλίγουμε το μείγμα σε μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει λίγο.
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και με γρήγορες κινήσεις βγάζουμε το μείγμα από τη μεμβράνη και το τρίβουμε με τα χέρια μας απλώνοντας το σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, σαν ψίχουλα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα μας.
Για την κρέμα:
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
- Με ένα μαχαιράκι, κόβουμε κατά μήκος το λοβό βανίλιας και αφαιρούμε τα σπόρια.
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με το φασόλι βανίλιας και τα σπόρια.
- Μόλις πάρει βράση, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
- Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσουν τα φύλλα ζελατίνης.
- Σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα μας και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας μέσα στη σοκολάτα. Ανακατεύομε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει η σοκολάτα.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας, στα ειδικά φορμάκια σιλικόνης και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το μείγμα.
Για το chutney μήλου:
- Ετοιμάζουμε το chutney μήλου και σερβίρουμε την πανακότα με το κραμπλ και από πάνω το τσάτνει.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό