Υλικά
- 1 lt φρέσκο γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 κούπας ζάχαρη
- 4 βανίλιες η 1 κ.γ. εσανς βανίλιας
- 12 φύλλα ζελατίνης
- Σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο ( αυτό για τα παγωτά)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με σύρμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε μπολάκι με κρύο νερό μουλιάζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθούν. Μετα απο 2-3 λεπτα αφαιρουμε απο την φωτιά ,ριχνουμε την πανακοτα σε μια φορμα σιλικόνης και την αφηνουμε στην ακρη για καμια ωρα.
Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ωρες….. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και την περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό