Πανακότα σοκολάτας με παγωτό


Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες σκόνη σοκολάτα ή κακάο
  • 2 κουταλιές παγωτό καϊμάκι για το γαρνίρισμα
  • σιρόπι φράουλας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
  2. Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, το κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε  τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.
  3. Χύνουμε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. Βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι και σιρόπι φράουλας.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: