Υλικά
200 γρμ γάλα
1 κουταλιά αλάτι
100 γρμ σιμιγδάλι
500 γρμ αλεύρι σκληρό
380ml νερό
4 αυγά προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ,το γάλα με το αλάτι αρχικά -ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,τα αυγά -αν βάλετε — το νερό και τέλος το αλεύρι .να φτιάξουμε ζύμη που να στέκετε -όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
Ζυμώνουμε , κόβουμε κομματάκια ζύμης και αφήνουμε να στεγνώσουν (3 ημέρες). Όταν στεγνώσουν τρίβω στο κόσκινο και έχουμε ωραιότατο τραχανά !!!
Ουρανία Μαρκέτου
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό