Πάρα πολύ πολύ γευστική Πάστα ταψιού Νηστίσιμη!!!
Υλικά για την βάση:
350 γρ αλεύρι Φαρίνα,
400 ml νερό,
300 γρ ζάχαρη,
75 ml λάδι ελαφρύ,
50 γρ κακάο,
2 κ.γ.ξυδι,
1 κ.γ.σοδα,ξύσμα πορτοκαλιού!
Υλικά κρέμα:
1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού,
50 γρ ζάχαρη,
120 γρ κορν φλαουρ!
Υλικά Γλασσου:
200 γρ κουβερτουρα,
100 γρ γάλα αμυγδάλου!
Διακόσμηση:Τρούφα!!!
Εκτέλεση βάσης:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά!
Σε άλλο μπολ τα υγρά!
Τα ενσωματώνουμε τα δύο μαζί λαδωνουμε το πυρέξ η ταψί (30χ25) ριχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!
Κάνουμε και την κρέμα πορτοκαλιού:
Τα βάζουμε όλα στην κατσαρόλα τα ανακατεύουμε και στην συνέχεια στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε μέχρι να πήξει!
Και όπως την κατεβάζουμε ζεστή την ρίχνουμε πάνω στην κρύα βάση! Φτιάχνουμε και το
ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ρίχνουμε την κουβερτουρα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο!
Στην συνέχεια το ρίχνουμε με προσοχή πάνω στην κρύα κρέμα πορτοκαλιού!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
(?)
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com