Υλικά:
- 2-3 αρνίσιες εντεριές
- 2 συκωταριές μεγάλες
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- ρίγανη
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε τα έντερα και τα γυρίζετε ανάποδα. Τα βάζετε σε μία λεκάνη με το χυμό 2 λεμονιών, αλάτι, ρίγανη. Κόβετε τις συκωταριές σε μέτρια κομμάτια για να μπορούν να περαστούν στη σούβλα. Τα βάζετε σε μία λεκάνη με αλάτι πιπέρι και ρίγανη.
Αφήνετε τα εντεράκια και τις συκωταριές να μαριναριστούν για 3-4 ώρες. Παίρνετε την σούβλα, βάζετε κάτω-κάτω ένα κομμάτι από το διάφραγμα, αρχίζετε να περνάτε 1 πνευμόνι, 1 συκώτι., 1 γλυκάδι διαδοχικά.
Μετά παίρνετε ένα έντερο το τρυπάτε στην άκρη της σούβλας και στριφογυρίζοντας την σούβλα αρχίζετε να τυλίγετε το κοκορέτσι. Όταν τελειώσει, το δένετε με το επόμενο, συνεχίζοντας το τύλιγμα. Αφήνετε να στραγγίσει, όλο το βράδυ και ψήνετε.
Τοποθετείτε την σούβλα σε απόσταση από την φωτιά όπως και με το αρνί και την κατεβάζετε σταδιακά. Θέλει γρήγορο και ασταμάτητο γύρισμα. Είναι έτοιμο (όταν σταματήσει να αφρίζει) μετά από 1–1½ ώρα.΄
Tags: Ηθη και Εθιμα, μάτια, πασχα, φωτιά