Πάστα φλώρα λεμονιού



Υλικά

  • 500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
  • ξύσμα και της φλούδες ενός λεμονιού
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 40 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ

Βάζουμε 500 γραμμάρια γάλα φρέσκο με ξύσμα και της φλούδες ενός λεμονιού να ζεσταθούν!

Σε ένα μπολ, βάζουμε 120 γραμμάρια ζάχαρη, με 4 κρόκους αυγών και ανακατεύουμε με πιρούνι ή σύρμα!

Προσθέτουμε 40 γραμμάρια φαρινάπ αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός!

Βγάζουμε της φλούδες λεμονιού από το γάλα και ρίχνουμε μέσα στο γάλα τον χυλό των αυγών, ανακατεύουμε να πήξει!

Κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!!

Υλικά για την ζύμη

  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • λίγο αλάτι
  • 1 αυγό και 1 κρόκο αυγού
  • 300 γραμμάρια αλεύρι  φαρινάπ
  • 1 κουταλάκι μπέικιν



Βάζουμε σε ένα μπολ 100 γραμμάρια ζάχαρη με 100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!

Προσθέτουμε το ξύσμα ενός λεμονιού και λίγο αλάτι

Στην συνέχεια βάζουμε 1 αυγό και 1 κρόκο αυγού

Ρίχνουμε και το αλεύρι 300 γραμμάρια φαρινάπ και 1 κουταλάκι μπέικιν!

Ζυμώνουμε μια αφράτη ωραία ζύμη!

Την τοποθετούμε σε ζελατίνη και στο ψυγείο για 30 λεπτά!

Στην συνέχεια την κόβουμε σε δυο μέρη το ένα μέρος το ανοίγουμε φύλλο ίσα του τσέρκι μας 28cm 

Το τοποθετούμε μέσα, το τρυπάμε, ρίχνουμε την κρέμα και την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε ένα φύλλο, το κόβουμε σε λωρίδες και της τοποθετούμε πάνω στην κρέμα!

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 40 λεπτά!

Διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη!

Tzeni Tsanaktsidou



Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: