Υλικά
Παντεσπάνι
- 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
- 4 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 3 βανίλιες
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 2 φλυντζάνια τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι απαλά.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά με λαδόκολλα στο ταψί.
Αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και το κόβουμε σε τετράγωνα ίσα κομμάτια.
Υλικά
Κρέμα
- 1 κιλό γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουβερτουρα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Σπάμε μέσα την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει.
Γλάσσο
200 γραμ κρέμα γάλακτος
190 γραμ κουβερτούρα γάλακτος
Συναρμολόγηση
Παίρνουμε ένα τετράγωνο κομμάτι βάζουμε μέσα κρέμα.
Από πάνω κι άλλο κομμάτι και περιχύνουμε το γλάσσο
ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΊ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙ!!!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό