Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Υλικά (8-10 άτομα)
- 2 πακέτα μπισκότα
- σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι ή νεράτζι
- 1 κουτί απο γάλα (αντί για γάλα προσθέτουμε νερό)
- μερέντα
Για τη μερέντα
- ½ πακέτο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπες κακάο
- 2 κουταλιές της σούπες κονιάκ
- 1 φλιτζάνι φουντούκια κοπανισμένα
Εκτέλεση
- Για τη μερέντα: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη, ρίχνουμε μετά το κακάο, το κονιάκ, τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
- Σε ένα δίσκο αραδιάζουμε τα μπισκότα αφού τα βρέξουμε στο σιρόπι του γλυκού, διαλυμένο με χλιαρό νερό.
- Πάνω σε κάθε μπισκότο βάζουμε μία στρώση μερέντα και μια στρώση σαντιγί.
- Από πάνω βάζουμε ένα άλλο μπισκότο από τα ποτισμένα με σιρόπι.
- Στολίζουμε το κάθε παστάκι με πλούσια σαντιγί κομματάκια από νεράτζι, κερασάκι και ό,τι άλλο θέλουμε.
Originally posted 2015-11-06 08:49:33.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό