Πασχαλινό τσουρέκι

Υλικά

  • 650 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 200 γρ. ζάχαρη και 70 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. γάλα και 100 γρ. νερό
  • 50γρ. μαγιά νωπή
  • 1 κουτάλι (γλυκού) μαχλέπι
  • 1 κουτάλι (γλυκού) κακουλέ
  • 1 κουτάλι ( γλυκού ) μαστίχα 40 γρι ιμβερτοποιήμενη ζάχαρη 
  • 3 αυγά

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και την μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ με τα αυγά , τα αρωματικά… Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά στο αλεύρι και σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο και το ζυμώνουμε για 15 λεπτά με 20 λεπτά Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα και κάτι…ψήνουμε στους 160 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο 30 με 40 λεπτά περίπου και για το άλειμα τους μόνο το ασπράδι του αυγού…Αυτά τα τσουρέκια γίνονται και στο ξύλοφούρνο

Maria Tsirmpa

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: