Υλικά:
- 6 μεσαίες πατάτες
- 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- Αλατοπίπερο
- 50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Ένα κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις αφήνετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και αλάτι για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, τις στραγγίζετε καλά και τις βάζετε σε ένα άλλο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το δεντρολίβανο. Ανακατεύετε καλά. Ύστερα τις πανάρετε με τη φρυγανιά και τις βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα, προσθέτετε λίγο λάδι στην επιφάνεια και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Originally posted 2016-08-21 15:30:10.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό