Υλικά:
600 γρ. πατάτες
1 κ.σ. λάδι
2 αυγά
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
αλεύρι για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε όσο είναι ακόμη ζεστές και τις λιώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν προσθέτουμε τη 1 κ.σ. λάδι, τα αυγά, το τυρί, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει και στο μεταξύ πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια που αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια στο λάδι που έχει κάψει μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.
Πηγή
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό