Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 1 γάλα εβαπορέ
- 1 κουτί (του εβαπορέ) νερό
- 250 γρ. βιτάμ
- 10 κ.σ. ζάχαρη
- 6 κ.σ. κάστερ πάουντερ
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ (μπορείτε αντί για αμύγδαλα να βάλετε καρύδια, αλλά θα γίνει πιο βαρύ στη γεύση)
- 1 κουτί φυτική σαντιγί 500 γρ.
- 1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
- τρίμματα ή τρούφα κουβερτούρας και φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα
- 1 μεγάλο τετράγωνο τάπερ με καπάκι
Εκτέλεση
– Σπάζουμε σε ένα μπολ σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα αφήνουμε στην άκρη.
– Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα:
– Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα εβαπορέ, το νερό, τη ζάχαρη, την κουβερτούρα σε κομμάτια και το βιτάμ και τα αφήνουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν, ανακατεύοντας.
– Τελευταία ρίχνουμε το κάστερ πάουντερ, το οποίο το έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει.
– Το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
– Μόλις πήξει το μείγμα, το αφήνουμε να κρυώσει.
– Μόλις κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σπασμένα μπισκότα και τα αμύγδαλα φιλέ (ή καρύδια) και ανακατεύουμε καλά.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό