Πάτρα: Γιατί δεν παραδόθηκε το cd με τις φωτογραφίες από την ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας

Το συγκεκριμένο cd αποτελεί πειστήριο, καθώς περιέχει φωτογραφίες που αποκαλύπτουν περίεργα σημάδια στο πρόσωπο του έξι μηνών βρέφου — Το Ανθρωποκτονιών της Αθήνας ζήτησε όλο τον φάκελο από την εισαγγελία της Πάτρας, η οποία και τον απέστειλε, αλλά όχι το cd  — Αστυνομικές πηγές της Πάτρας διέψευσαν ότι το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας ζήτησε τις φωτογραφίες από την ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι το θρίλερ της Πάτρας έχει πολλές πτυχές. Τα ανατριχιαστικά κοινά στοιχεία ανάμεσα στους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, οι αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Διαδίκτυο και οι οκτώ λέξεις σε ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύπλοκη υπόθεση που θα απασχολεί για καιρό την κοινή γνώμη.

Ενώ ξετυλίγεται σταδιακά το κουβάρι των αποκαλύψεων, η Ασφάλεια Πάτρας υποστήριξε πως δεν έχει στα χέρια της φωτογραφίες από την Ίριδα. Προβληματισμό ακόμα και σε ανώτερα επίπεδα της ΕΛ.ΑΣ. έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, προκαλέσει το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει παραδοθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας το cd με τις φωτογραφίες της Ίριδας που είχαν τραβήξει οι ιατροδικαστές.

Το συγκεκριμένο cd αποτελεί πειστήριο, καθώς περιέχουν φωτογραφίες που αποκαλύπτουν περίεργα σημάδια στο πρόσωπο του έξι μηνών βρέφους, το οποίο σύμφωνα με το πόρισμα ειδικού παθολογοανατόμου πέθανε από αγενεσία φλεβόκομβου.

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο Πέτρος Κουσουλός, το cd υπάρχει κάπου στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Πάτρας. Όταν δημιουργήθηκε η δικογραφία για την υπόθεση της Ίριδας ένα μέρος του φακέλου εστάλη στην εισαγγελία, όχι όμως το cd, το οποίο παραμένει έως και σήμερα «κλειδωμένο» στα γραφεία της Ασφάλειας Πατρών, σε κάποιο υπόγειο ή σε κάποιο συρτάρι.

Το ερώτημα τώρα είναι γιατί δεν παραδόθηκε το cd.

Το Ανθρωποκτονιών της Αθήνας ζήτησε όλον τον φάκελο από την εισαγγελία της Πάτρας, η οποία και τον απέστειλε, αλλά όχι το cd γιατί πολύ απλά δεν το είχε.

Από την άλλη πλευρά, αστυνομικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα Πελοπόννησος διέψευσαν ότι το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας ζήτησε τις φωτογραφίες από την ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας, τονίζοντας ότι δεν είχαν ποτέ τις φωτογραφίες αυτές.

Και αυτό γιατί, όπως τονίστηκε, στην υπόθεση δεν ενεπλάκη η Ασφάλεια, αλλά το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών, κατά συνέπεια η Ασφάλεια δε θα μπορούσε να έχει στη διάθεση της το συγκεκριμένο υλικό.

Σημειώνουν επίσης ότι τα «ευρήματα» από την αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, αφού βρέθηκε το «ματωμένο» πανάκι και οι φωτογραφίες του βρέφους, βρίσκονται καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του Εγκληματολογικού και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.

Αναφέρουν τέλος πως το φωτογραφικό υλικό, στο οποίο φέρεται να αποτυπώνεται στο πρόσωπο της Ίριδας σημάδια, τα οποία παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, δεν έχουν αποτυπωθεί σε αστυνομικό φιλμ κι ίσως έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από άλλη πηγή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την αστυνομία.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε δεχτεί μία επίσκεψη στο κυλικείο του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» λίγες ώρες προτού πεθάνει η Τζωρτζίνα.

Η εμμονή της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον καρκίνο – Στο μικροσκόπιο οι αναρτήσεις της

Η σχέση της 33χρονης κατηγορούμενης με το διαδίκτυο ήταν κατά διαστήματα στενή. Από το 2016, όταν φαινομενικά τα πάντα κυλούσαν ήρεμα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, η ίδια αρχίζει να ανεβάζει κείμενα, να παίρνει μέρος σε συζητήσεις και να κάνει ερωτήσεις για τον καρκίνο. Κάποιες φορές εμφανίζεται ως ασθενής, άλλες ρωτάει για τα παιδιά και ορισμένες φορές απλά θέλει να στείλει μηνύματα…

«4 Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Αυτό το κεράκι είναι για να τιμήσουμε όλους τους καρκινοπαθείς που παλεύουν για τη ζωή τους, για εκείνους που δεν τα κατάφεραν αλλά υπήρξαν αγωνιστές, αλλά και για τις οικογένειες που έχασαν κάποιο δικό τους, από την αρρώστια αυτή. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Μην το βάζετε κάτω ποτέ» έγραφε στην ανάρτησή της η 33χρονη κατηγορούμενη.

Το 2017 η Τζωρτζίνα είχε κλείσει τα 4 χρόνια της και η Μαλένα τα 2. Τα κορίτσια ήταν υγιέστατα όπως και οι γονείς τους. Αυτό τουλάχιστον γνώριζαν ακόμα και οι πιο στενοί συγγενείς τους. Τότε όμως η 33χρονη σήμερα κατηγορούμενη αρχίζει να μιλάει για ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και ζητάει συμβουλές…

Η ανάρτηση της 33χρονης

– Καλησπέρα σας, έχει κάποια μανούλα εμπειρία του καρκίνου των ωοθηκών; Ή οριακή κακοήθεια των ωοθηκών να συζητούσαμε κάποιες απορίες μου; Σας ευχαριστώ.

– Γνωστή μου είχε.

– Εμένα είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Διαγνώστηκαν σήμερα το πρωί και επειδή μου είπε ότι μετά τον χειρουργικό καθαρισμό θα κάνω κάποια χημειοθεραπεία – ορμονοθεραπεία, ήθελα να μάθω τις παρενέργειες.

Όπως κατέθεσαν γιατροί που έζησαν τα δραματικά γεγονότα με τα παιδιά της, η 33χρονη ουδέποτε τους ανέφερε κάτι ανάλογο. Τότε όμως εμφανιζόταν στα φόρουμ ως ασθενής και ευχαριστούσε όσους και όσες της απαντούσαν…

-Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, καλό Πάσχα να έχετε.

– Επίσης κοπέλα μου και ο Θεός μαζί σου. Όλα καλά θα πάνε. Έγραψες οριακή κακοήθεια οπότε το πρόλαβες, κράτα γερά.

– Ναι, είναι στο στάδιο ένα.

Σε συνέντευξή της, στην εκπομπή Φως στο Τούνελ και την Αγγελική Νικολούλη λίγο πριν συλληφθεί δεν είχε επιβεβαιώσει ότι έπασχε η ίδια από καρκίνο…

Τότε όμως, στις αρχές του 2017, η 33χρονη επέμενε…

– Θα μπορούσες να μου πεις, πώς το ανακάλυψες; Αν σου είναι εύκολο. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

– Καλησπέρα δεν το ανακάλυψα εγώ. Έκανα ένα προγραμματισμένο τεστ ΠΑΠ και διαγνώστηκε. Αν σε βοηθάει μόνο ανωμαλία στον κύκλο και έντονος πόνος χαμηλά. Όχι κατά τη διάρκεια της περιόδου, όμως αρκετά συχνά.

Με το που ξεκίνησε η μεγάλη έρευνα για την υπόθεση, οι Αρχές άρχισαν να ψάχνουν απαντήσεις για τις αναρτήσεις της 33χρονης…

Το 2017 εκτός από τους διαλόγους που ανοίγει σε φόρουμ, ποστάρει στη σελίδα της, στο Facebook άρθρα όπως αυτό σχετικά με τον καρκίνο… Ανεβάζει μηνύματα στήριξης για όσους νοσούν ή για οικογένειες που έχασαν κάποιο μέλος τους από καρκίνο και δύο χρόνια μετά, πριν ακόμα ξεκινήσει η περιπέτεια της Μαλένας, επικεντρώνεται στα παιδιά…

«Καλοί οι έρωτες και οι μάχες που δίνει ο καθένας ξεχωριστά γι’ αυτούς, αλλά η μεγαλύτερη και η πιο σημαντικότερη μάχη είναι αυτή για τη ζωή. Και οι δυνατότεροι μαχητές είναι απλά παιδάκια» αναφέρει σε ανάρτησή της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Δυο μήνες μετά από αυτό το μήνυμα η Μαλένα διαγνώστηκε με λευχαιμία. Το μόλις 3,5 ετών κορίτσι κέρδισε τη μάχη και πέθανε στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν, την ώρα που οι γιατροί σκέφτονταν να της δώσουν εξιτήριο…

Τα μηνύματα της 33χρονης για τον καρκίνο συνεχίζονται και τα επόμενα χρόνια.

«Χρόνια πολλά, στις γυναίκες με μαστεκτομή, στις γυναίκες που έχασαν τα μαλλιά τους από τον καρκίνο, στις γυναίκες που τα βάζουν με το δαίμονα που αρρώστησε τον άντρα τους. Στις γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρίες, στις γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδιά αλλά δεν μπορούν» γράφει η 33χρονη.

Τον Νοέμβριο του 2021, λίγους μήνες μετά τον θάνατο της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της και μόλις 2 πριν από το τέλος της Τζωρτζίνας, η ίδια γράφει.

«Μία από τις ευχές μου γι’ αυτά τα Χριστούγεννα, είναι όλα τα παιδιά με καρκίνο να κερδίσουν τη μάχη. Καληνύχτα»

Οι αναρτήσεις με σημείο αναφοράς τον καρκίνο σταμάτησαν μετά τον θάνατο και της Τζωρτζίνας.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: