Η πάβλολα είναι ένα από τα πιο ωραία γλυκά αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα γιορτινό γλυκό, δοκιμάστε αυτή την συνταγή για να το διαπιστώστε και μόνοι σας!
Η πάβλοβα είναι μια μπαλαρίνα στο πιάτο μας. Αυτό επειδή λέγεται πώς η γνωστή τούρτα από μαρέγκα δημιουργήθηκε προς τιμήν της Ρωσίδας μπαλαρίνας Άννας Πάβλοβα.
Υλικά
Για τη μαρέγκα
- 6 ασπράδια
- 300γρ. ζάχαρη
Για τη σαντιγί
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Για τη διακόσμηση
- 400γρ. φράουλες
- Λίγα φύλλα μέντα
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε τη βασική συνταγή μιας μεγάλης κλασικής μαρέγκας.
- Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να σφίξει η σαντιγί.
- Τοποθετούμε τη μαρέγκα σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τη σαντιγί και τις φράουλες και στολίζουμε με τα φύλλα μέντας.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό