Πεντανόστιμο κότσι χοιρινό στο φούρνο σήμερα!!!
Υλικά:
- 4 χοιρινά κότσια πίσω πόδι
- σκόρδο
- μουστάρδα
- θυμάρι
- ρίγανη
- πάπρικα γλυκιά
- λάδι
- αλάτι πιπέρι
- ( Εάν θέλουμε και σκόνη λαχανικών ) εγώ έβαλα .
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κότσια τα βάζουμε σε ταψί και με μαχαίρι τρυπάμε και βάζουμε 2 με
3 κομματάκια σκόρδο στο καθένα.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι θυμάρι,ρίγανη, πάπρικα λάδι και αλείφουμε την μουστάρδα και την σκόνη λαχανικών.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι μέσα στο ταψί και από πάνω από τα κότσια βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και μετά κλείνουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο .
(Μπορεί να γίνει και σε γάστρα).
Προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς γύρω στις 2μιση ώρες και μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο να πάρουν χρώμα για κάνα 20 λεπτό περίπου εξαρτάται το φούρνο μας.
Τα τελευταία 5 λεπτά βάζω και τον αέρα . Γίνεται λουκούμι !!!
Maria Grani
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό