Πες μου την ηλικία σου να σου πω το βάρος σου

Πες μου την ηλικία σου να σου πω το βάρος σου

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο ασχολούνται με τα »παραπανίσια» κιλά. Μάλιστα αρκετοί παραπονιούνται ότι όσο περνούν τα τόσο αυξάνονται τα κιλά τους.
Νεότερες επιστημονικές μελέτες έρχονται να ρίξουν φως στα αίτια της κατάστασης αυτής.

Να γιατί με τα χρόνια παχαίνετε πιο εύκολα.

Η αιτία βρίσκεται στη μείωση του «καφέ» λίπους που επικάθεται γύρω από τον αυχένα και που βοηθάει στο να μεταβολιστεί το λεγόμενο το «κακό λίπος». Με την αύξηση της ηλικίας πράγματι γίνεται πιο εύκολο να αυξηθεί το βάρος παρά να μειωθεί. Και αυτό οφείλεται στην μείωση του «καφέ» λίπους όπως λέει μια ομάδα από Ιάπωνες βιοχημικούς.

Παραγωγή Θερμότητας:

Το «καφέ» λίπος το οποίο είναι διαφορετικό από το «λευκό» και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του λιπώδους ιστού στον οργανισμό, χρησιμεύει στο να παράγει θερμότητα. Έχει δηλαδή λειτουργία θερμογόνα και βρίσκεται κυρίως στα νεογνά, γύρω από τνο αυχένα, το λαιμό και την ωμοπλάτη.

Με λίγα λόγια εκείνο το «καφέ» λίπος είναι το «καλό» λίπος στους ενήλικες που βρίσκεται κυρίως γύρω από το λαιμό και βοηθά στο να κάψει το «κακό» λίπος που είναι κυρίως γύρω από την κοιλιά το οποίο είναι και συνένοχος στην εμφάνιση ασθενειών όπως είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης κλπ.

Αποτέλεσμα:

Όποιος είναι προχωρημένης ηλικίας κινδυνεύει από παχυσαρκία και απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνοας να αδυνατίσει ή παχαίνει εύκολα ακόμα και με την ίδια όπως παλιά, ποσότητα τροφής που καταναλώνει.. Τα άτομα πιο μεγάλης ηλικίας θα πρέπει να κάνουν διπλή θυσία όσον αφορά τη δίαιτα και τη φυσική άσκηση για να καταφέρουν έστω τα μισά αποτελέσματα των πιο νέων.

Τα γονίδια που δεν είναι “ενεργά”:

Από Ιαπωνικές μελέτες φθάνει μία νεα πληροφορία η οποία είχε μέχρι τώρα μελετηθεί μόνο στα ζώα, αλλά που θα μας κάνει να ελπίζουμε για μελλοντικές θεραπείες. Οι ερευνητές έχουν μελετήσει δύο ομάδες ποντικιών εκ των οποίων στην μια υπάρχει ένα ιδιαίτερο γονίδιο το PAFR (Plateled Activaiting Factor Respector) που είναι ένας παράγοντας που ενεργοποιεί τους υποδοχείς των αιμοπεταλίων και ήταν ανενεργό δηλαδή, και ένα άλλο γκρούπ στο οποίο το γονίδιο ήταν ενεργό.
Τα πρώτα ποντίκια έγιναν παχύσαρκα, ενώ τα άλλα όχι, με την ίδια διατροφή.

Είναι πιθανό λοιπόν ότι η έλλειψη του παράγοντα PAFR καθορίζει μια δυσλειτουργία του «καφέ» λίπους που προκαλεί μεγαλύτερη εναποθήκευση του λευκού και εμποδίζει τον μεταβολισμό του. Η μελέτη στοχεύει στο να επέμβει σε εκείνον τον παράγοντα PAFR με τέτοιο τρόπο ώστε να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι λειτουργίες του «καφέ» λίπους και να εμποδιστεί η παχυσαρκία και οι σχετικές με αυτήν ασθένειες.

Περισσότερες θυσίες:

Όπως και να έχει όμως, εφόσον δεν έχουμε στα χέρια μας νέες θεραπείες, θα πρέπει να προετοιμαστούμε να τρώμε περισσότερες σαλάτες και τροφές με πρωτεΐνες και να ιδρώνουμε περισσότερο στο – διάδρομο σε σχέση με τους πιο νέους.

Πες μου την ηλικία σου να σου πω το βάρος σου Πες μου την ηλικία σου να σου πω το βάρος σου

Πες μου την ηλικία σου να σου πω το βάρος σου

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: