Τα φυσικά αφρώδη κρασιά ξεκίνησαν να παράγονται πολλούς αιώνες πριν. Τα τελευταία χρόνια όμως μια από τις πιο παλιές μεθόδους οινοποίησής τους γίνεται μόδα.
Η μέθοδος Pétillant-naturel (natural sparkling) είναι
ένας γενικός όρος για οποιοδήποτε αφρώδη οίνο που γίνεται με τη διαδικασία κατά την οποία το κρασί εμφιαλώνεται πριν ολοκληρωθεί η κυρίως ζύμωση, χωρίς την προσθήκη δευτερογενών ζυμών ή σακχάρων. Η μέθοδος αυτή έρχεται σε αντίθεση με την μέθοδο Champenoise, που χρησιμοποιείται για να γίνει η σαμπάνια και άλλα γνωστά αφρώδη κρασιά. Κατά τη Champenois, το κρασί που προκύπτει από την οινοποίηση υποβάλλεται σε μια δεύτερη ζύμωση στη φιάλη με επιπλέον ζύμες και σάκχαρα.
Η αρχαία μέθοδος παράγει ένα απλούστερο, πιο ρουστίκ αφρώδες κρασί από τη σαμπάνια, που είναι συνήθως
η συνέχεια στο krasiagr.com
seleo.gr-Lifestyle