Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κυβάκι φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 σκαφάκι τυρί κρέμα με μυρωδικά
- ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά λεκάνη, διαλύουμε τη μαγιά-αν ειναι φρέσκια-σε λίγο ελαφρώς χλιαρό νερό. Αν είναι σε σκόνη, τη βάζουμε στη λεκάνη μαζί με το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σταδιακά και λίγο-λίγο, χλιαρό νερό και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη, που να κολλάει λίγο στα χέρια μας.
Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα, να φουσκώσει, να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσοχή, μακριά από ρεύματα!!!
Μόλις φουσκώσει, τη μοιράζουμε σε μπαλάκια, στο μέγεθος ενός μανταρινιού.
Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο μπαστούνι και μετά, ελαφρά το φαρδαίνουμε στη μέση.
Γεμίζουμε με τυρί κρέμα (περίπου 1 γεμάτη κ.σ. σε κάθε τηγανόκλουρα) και προσεχτικά κλείνουμε τις άκρες πολύ καλά, να μην φύγει από μέσα το τυρί.
Τυλίγουμε σε σχήμα σαλίγκαρου.
Όλο το μυστικό, είναι στο τηγάνισμα! Οι τηγανόκλουρες τηγανίζονται ιδανικά σε βαθύ κατσαρολάκι, έτσι ώστε να βυθίζονται στο λάδι και όχι σε τηγάνι. Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι, λοιπόν, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, που θα τις κάνει πιο τραγανές, μέχρι να κάψει.
Τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, γυρνώντας και από τις δυό πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και …ορμάμε, όσο ακόμη είναι ζεστές.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό