Υλικά
Ζύμη
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 και 1/2 κούπα τσαγιού χλιαρό νερό
- 1/2 κ.σούπας ζάχαρη
- 1 κ.σούπας αλάτι
- 1 κ.σούπας λευκό ξύδι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 γραμ.περίπου αλεύρι
Γέμιση
- 5-6 πατάτες μεγάλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ματσάκι μικρό μαϊντανό
- Αλάτι- πιπέρι-ρίγανη
- Προαιρετικά λίγη φέτα
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη ανακατεύοντας πρώτα όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το αλεύρι.
Η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ ρευστή.
Την αφήνουμε σε θερμό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο ( 1/2 με 1 ώρα )
Γέμιση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και καβουρντίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και 1/2 κούπα από το νεράκι που βράσανε.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μαϊντανό και λίγο λάδι .
Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο τυρί φέτα.
Ανακατεύουμε ελαφρώς.Βάζουμε σε ένα πιατάκι λάδι και βρέχουμε τις άκρες των δαχτύλων μας και πλάθουμε κάθε πιροσκί.
Κόβουμε με λαδωμένο δάχτυλα 1 μικρό κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε μακρόστενο βάζουμε γέμιση κατά μήκος κλείνουμε σαν βαρκούλα και αφήνουμε για 3 λεπτά να ξεκουραστούν και τηγανίζουμε .
Καλή όρεξη!!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό