Η σπιτική pizza είναι πάντα η καλύτερη
Υλικά (για μια πίτσα με διάμετρο 30 εκατοστά)
Για τη ζύμη:
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
- 2/3 φλιτζανιου νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού ξερή μαγιά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Για την πίτσα:
- 1 φλιτζάνι τριμμμένο λευκό τυρί
- 1 φλιτζάνι τυρί cottage
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
- 1 φλιτζάνι τριμμένο καπνιστό τυρί
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
- ½ κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αν η ζύμη είναι υγρή, ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
- Ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να αποκτήσει η ζύμη βελούδινη υφή.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 60 λεπτά τουλάχιστον, για να διπλασιαστεί ο όγκος της. Όταν πλέον θα έχει φουσκώσει, αλευρώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε ξανά.
- Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο περίπου 30 εκατοστά. Αλευρώνουμε ένα ρηχό ταψί. Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί.
- Ανακατεύουμε το ντοματοπελτέ με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το βασιλικό. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό επάνω στη ζύμη και το απλώνουμε. Από πάνω απλώνουμε τα τριμμένα τυριά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Βάζουμε την πίτσα να ψηθεί για 12 λεπτά.
Originally posted 2015-12-03 15:44:59.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό