Πίτσα σε μπαγκέτα. Είναι νόστιμη, εύκολη ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ !!!

Πίτσα σε ψωμί μπαγκέτα. Νόστιμο ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα για μικρούς και μεγάλους. Μια συνταγή που μπορείτε να αξιοποιήστε και το ψωμί που σας έχει περισσέψει από τη προηγούμενη ημέρα, αντικαθιστώντας τη μπαγκέτα και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Υλικά συνταγής

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον για ράντισμα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κόκκινο καυτερό πιπέρι [προαιρετικά]
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό ή ανάμεικτα
  • αλάτι
  • 1 μπαγκέτα μήκους 40-45 εκ. περίπου
  • 1 κουτί [400 γρ.] ντοματάκια κονκασέ ή 400 γρ. φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 220 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 60 γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο. Βάζετε το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και τη ρίγανη και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 περίπου λ. Προσθέτετε το 1/2 μείγμα μαϊντανού-βασιλικού και αλάτι, ανακατεύετε και κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  3. Κόβετε τη μπαγκέτα οριζόντια στη μέση και τη βάζετε πάνω στο πάγκο εργασίας σας με τη κομμένη επιφάνεια προς τα επάνω. Τη σκεπάζετε με ένα κομμάτι λαδόκολλας και τη πιέζετε με ένα πλάστη ώστε να ανοίξει το δυνατόν περισσότερο. Κόβετε [προαιρετικά] τα δυο κομμάτια μπαγκέτας κάθετα στη μέση ώστε να έχετε 4 κομμάτια.
  4. Βάζετε τα κομμάτια μπαγκέτας στο στρωμένο με λαδόκολλα ταψί με τη κομμένη επιφάνεια προς τα επάνω. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, τις αλείφετε καλά με το μείγμα σκόρδου. Πασπαλίζετε τα κομμάτια μπαγκέτας, ισομερώς με το 1/4 της ποσότητας της μοτσαρέλας και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λ περίπου μέχρι να γίνει τραγανό το ψωμί και λιώσει η μοτσαρέλα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να γίνει η σάλτσα.
  5. Ξαναβάζετε το τηγάνι με το υπόλοιπο μείγμα σκόρδου στη φωτιά και προσθέτετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ ή τις φρέσκες ντομάτες, αλατίζετε ελαφρώς και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το σκεύος σας και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 15 λ περίπου μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και μείνει σχεδόν με το λαδάκι της. [*]
  6. Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και την αλείφετε ομοιόμορφα πάνω από τη λιωμένη μοτσαρέλα στη μπαγκέτα. Πασπαλίζετε πάνω από τη σάλτσα, ισομερώς, την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνετε για 10 λ περίπου μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
  7. Τη βγάζετε από το φούρνο και αμέσως πασπαλίζετε τα κομμάτια με τη τριμμένη παρμεζάνα, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα μαϊντανού-βασιλικού και τη ραντίζετε με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Την αφήνετε για 2-3 λ να σταθεί και σερβίρετε.

*Εναλλακτικά, για πιο γρήγορη εκτέλεση της συνταγής, αντικαταστήστε τη σάλτσα ντομάτας με έτοιμη σάλτσα ντομάτας που δεν θέλει βράσιμο ή με κέτσαπ.

Σημείωση: Κάντε την ίδια συνταγή, αντί για μπαγκέτα, με ότι ψωμί σας έμεινε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Originally posted 2017-02-10 11:00:02.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: