Υλικά
- 200 gr. πλιγούρι
- 250 ml. ζωμό κοτόπουλού
- 5-6 μανιτάρια λευκά
- 5-6 ίνες Κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
- 3 κουταλιές της σούπας κράνμπερις αποξηραμένα
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπωλ, το καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε να στραγγίσει σε τρυπητό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και μανιτάρια σε φέτες και ζεσταίνουμε τον ζωμό που θα χρησιμοποιήσουμε, αφού προσθέσουμε μέσα τις ίνες του Κρόκου.
- Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια με το βούτυρο για 1 λεπτό, σε ζωηρή θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τον ζωμό,τα κράνμπερις, το αλάτι και βράζουμε μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι τα υγρά, ανακατεύοντας τακτικά. Λίγο πριν αποσύρουμε το πλιγούρι από την φωτιά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.
- Μόλις αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το πλιγούρι για 5 λεπτά.
- Το πλιγούρι αυτό τρώγεται σκέτο, σαν σαλάτα αλλά σερβίρεται και σαν συνοδευτικό με κρεατικά, πουλερικά, ψάρια ταιριάζει ιδανικά με γλυκόξινες και πικάντικες γεύσεις!
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Originally posted 2015-12-29 08:41:15.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό