Ποια γνωστά πολιτικά στελέχη έμειναν εκτός Βουλής – Εκλογές
Ανακατατάξεις έφερε στις εκλογικές λίστες το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.
Ο κατακερματισμός της νέας Βουλής με την αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας να εκλεγεί και την είσοδο της Ένωσης Κεντρώων, αφήνουν εκτός του Κοινοβουλίου προβεβλημένα στελέχη από όλα τα πολιτικά κόμματα.
Τα περισσότερα στελέχη που έμειναν εκτός Βουλής προέρχονται από τη Λαϊκή Ενότητα, η οποία έχοντας ούτως ή άλλως στις τάξεις της ιδιαιτέρως προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφώνησαν με την πολιτική συμβιβασμού του Αλέξη Τσίπρα, με το 2,85% που εξασφάλισε δεν κατάφερε να πετύχει την είσοδό της στη Βουλή και αφήνει εκτός πολιτικούς που μονοπώλησαν την ημερήσια διάταξη το περασμένο επτάμηνο και όχι μόνο…
Έτσι εκτός Βουλής μένουν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι λοχαγοί του, Θανάσης Πετράκος, Στάθης Λεουτσάκος και Δημήτρης Στρατούλης ενώ από το νέο Κοινοβούλιο θα λείπει το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του alter ego της Ραχήλ Μακρή. Μαζί τους μένουν έξω από τη Βουλή η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος και ο Κώστας Λαπαβίτσας.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής μένει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος στην πέμπτη θέση της Α’ Αθηνών, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος ωστόσο δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Στη Ροδόπη, μία από τις τριεδρικές περιφέρειες, εξελέγησαν τρεις συνολικά μουσουλμάνοι (δύο με το ΣΥΡΙΖΑ και ένας με το Ποτάμι), αφήνοντας εκτός Βουλής τον Ευριπίδη Στυλιανίδη της Νέας Δημοκρατίας.
Ο αρχηγός του νεοεισερχόμενου κόμματος Β. Λεβέντης, μαζί με τον κ. Γ. Καρρά καταλαμβάνουν δύο έδρες στην Β΄ Αθήνας – περιφέρεια στην οποία χάνει έδρα το Ποτάμι, με αποτέλεσμα να μην επανεκλέγεται η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη. Παράλληλα, εκτός Βουλής μένει και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, Νικηφόρος Διαμαντούρος, αφού το κόμμα της Σεβαστουπόλεως δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή Επικρατείας.
Από το ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτός εάν η πρόεδρος του κόμματος επιλέξει την έδρα της Αχαΐας. Παράλληλα, εκτός μένει και ο Παντελής Καψής από το ΠΑΣΟΚ, αφού η Δημοκρατική Συμπαράταξη με το 4,02% δεν εκλέγει βουλευτή στη Β’ Πειραιά.
Στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου βρίσκεται το κατά πόσο θα είναι στη νέα Βουλή ο στενός του συνεργάτης, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα εκλεγεί στη Β΄Αθήνας εφόσον ο κ. Καμμένος επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου.
Στη Χρυσή Αυγή, ο Γιάννης Λαγός φαίνεται πως μένει εκτός της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, καθώς τα υψηλά ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων στη Β’ Πειραιώς δίνουν την έδρα στη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.
Tags: αθηνα, Βουλή, Δημοκρατία, κόμματα, Τέρενς Κουίκ, χρυση αυγη