Όσον αφορά στην Ελλάδα, το δημοφιλέστερο επίθετό, όπως θα φαντάζεστε είναι το «Παπαδόπουλος», με την εξήγηση ο γιος του Παπά.
Στα πιο περίεργα συγκαταλέγεται το αυστριακό όνομα Gruber, το οποίο ο Μαριάν μεταφράζει ως «πρόσωπο από το Grub». Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το χώμα και τη βρωμιά από ότι με τα τρόφιμα.
Το κορυφαίο επώνυμο στην Τουρκία είναι το «Yılmaz», που σημαίνει ατρόμητος και είναι σίγουρα το καλύτερο ευρωπαϊκό όνομα.
Το πιο δημοφιλές όνομα στις σκανδιναβικές χώρες αφορά στις σχέσεις με τους πατεράδες, είτε με την χρήση του όρου «γιος του…» ή στην περίπτωση της Ισλανδίας, του επωνύμου του τέκνου που έχει πάρει από το όνομα του πατέρα.
ellada
Tags: ΚΟΣΜΟΣ, τουρκια, τρόφιμα