Πολύ εύκολο…
Υλικά
- 1 σακουλάκι ζελέ φράουλα
- 1 σακουλάκι ζελέ ανανά ή μπανάνα
- 1 1/2 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
- φράουλες
- φρυγανιές
Εκτέλεση
Κάνουμε το ζελέ φράουλα και το ρίχνουμε σε μια φόρμα που έχουμε καλύψει με μεμβράνη, από πάνω βάζουμε φράουλες κομμένες στη μέση ανάποδα
Αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει καλά
Διαλύουμε 1 σακουλάκι ζελέ ανανά ή μπανάνα και αντί να ρίξουμε κρύο νερό (το απλό ζελέ είναι 1 ποτήρι βραστό νερό 1 παγωμένο ),
ρίχνουμε ενάμισι ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό με 2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα (ανάλογα με τα γούστα μπορούμε να παραλείψουμε τελείως το ζαχαρούχο) το ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθεί και το ρίχνουμε πάνω στο κόκκινο ζελέ μαζί μα λίγες φράουλες ψιλοκομμένες.
Αν θέλουμε από πάνω βάζουμε φρυγανιές που τις βρέχουμε λίγο με σιρόπι αν έχουμε ή γάλα, ή γάλα που διαλύσαμε μέσα λίγη ζάχαρη
Αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξε.
Αναποδογυρίζουμε και είναι έτοιμο
*Γίνεται και με μπανάνα, μπορούμε να βάλουμε στο άσπρο ζελέ και μικρά κομματάκια σοκολάτα, μπορούμε να μη βάλουμε ζάχαρη πουθενά..
Εγώ για πιο ελαφρύ χρησιμοποιώ και φρυγανιές σικάλεως…
Δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας…
Αναστασία Σιβρή
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό