Υλικά
- 5 πορτοκάλια μέτρια περίπου στο ίδιο μέγεθος όλα και με λεπτή φλούδα
- 3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερο1 στίκ βανίλιας
- 2 κουβερτούρες Παυλίδη
- 1 κουταλάκι καλαμποκέλαιο
Πλένω τα πορτοκάλια
Τα κόβω λεπτές φέτες 1/2 εκ όλες ίδιο πάχος αφαιρώ το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι.
Βάζω το νερό τη ζάχαρη και βανίλια και τα πορτοκάλια να βράσουν μέχρι να σωθεί και να δέσει το σιρόπι ( μένει περίπου 1 ποτήρι ) αφαιρώ τον αφρό.
Τα αφήνω σκεπασμένα το βράδυ και το πρωί τα τοποθετώ σε λαδόκολλα βάζω στον φούρνο αέρα 100 βαθμούς και τα στεγνώνω περίπου 1 ώρα τα γυρίζω με προσοχή στην μισή ώρα
Αφήνω να κρυώσουν καλά
Σε Μπεν Μαρί λιώνω σοκολάτα με το λάδι και τα βουτάω μέσα τα βάζω σε λαδόκολλα και τα παγώνω στην κατάψυξη για 10 λεπτά ακριβώς.
Elenfly Helenz
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό