Υλικά
Για την πορτοκαλόπιτα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα κοφτή ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μπέκεν πάουντερ
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κεσεδάκι (200γρ) γιαούρτι πλήρες
- 4 αυγά
Για το σιρόπι
- 2 κούπες κοφτές ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- χυμό από 3 πορτάκαλια
- 1 ξυλάκι κανέλα
Για την πορτοκαλόπιτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά, δηλαδή το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τα αυγά, το μπέκεν, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μέσα σε αυτό το μείγμα κόβουμε τα μισά φύλλα (όπως φαίνεται στη φωτογραφία 4) και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε λαδώσει με καλαμποκέλαιο, τοποθετούμε σουρωτά και ακανόνιστα τα υπόλοιπα φύλλα (δείτε φωτογραφία 6). Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε την πορτοκαλόπιτα στο φούρνο, όπου την ψήνουμε στον αέρα στους 180oC για 40 λεπτά.
Όταν βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει την κόβουμε και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Για το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στην κρύα πορτοκαλόπιτα.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό